Helgkurser

SADHANA

En tidig morgon går vi upp för att i tystnad göra yoga och meditera
medan världen vaknar upp....

SADHANA: 
Datum:  lördagen 27 juni kl 7-ca 9.00. Blir ev fler tillfällen i sommar!

Först gör vi ett energigivande och skönt yogapass som jobbar igenom kroppen och chakrana. Efter en längre vila mediterar vi i 62  minuter i enlighet med traditionell sadhana. Kostnad 150 kr, betalas på plats. Medtag liggunderlag, sittkudde och filt. Mycket begränsat antal platser, så först till kvarn....

PLATS: Uttran, Dalgången. Ring för eller SMS:a för anmälan och mer info: 073 5305301, eller SMS:a så hör jag av mig!


Läs mer om Sadhana under: Om yoga
Föranmälan krävs - begränsat utrymme.
 YOGA, CORE och MEDITATION SAMT MINDFULNESS,
Tillfällen i sommar:  23/8 i Strängnäs i samarbete med Helmers ridcenter. Läs mer under fliken Ridning och yoga och under fliken Mindfulness. OBS! Du kan antingen gå förmiddag med yoga och core eller eftermiddag med enbart fokus på mindfulness, eller förstås båda med god lunch däremellan. OCH OBS! du behöver INTE vara ryttare!

 

MINDFULNESS, Intensivkurs
Helger i samarbete med Medborgarskolan i Huddinge.
Lokal i Huddinge.
Datum ej fastställt till hösten.

Mer information och intresseanmälan: Hos Medborgarskolan, som också sköter betalningen.
Mindfulness handlar om att vara närvarande i nuet. För det är i nuet vi lever; det förflutna är förbi och framtiden har ännu inte inträffat. Det låter enkelt, men kräver träning. Den som tränar regelbundet genom meditationsövningar blir bättre rustad att möta vardagens stress och utmaningar. Det är vetenskapligt prövat likväl som det vilar på en erfarenhet som sträcker sig tusentals år tillbaka i tiden.  Mindfulness är en meditationsteknik med rötter i zenbuddismen. Avskalad från alla religiösa övertoner har den visat sig göra stor nytta idag, här och nu.
Mindfulness kallas ofta för medveten närvaro på svenska eftersom det handlar om att vara medveten här och nu med alla våra sinnen. Men med sinne menar vi också vårt psyke och att vi är medvetet närvarande med våra tankar och känslor. Mindfulness hjälper oss i vardagen, i att hantera stress, svåra situationer och hjälper dig ge balans i vardagen. Metoden är vetenskapligt beprövad och utvärderad bl a mot stressrelaterade sjukdomar och långvarig smärta. Du får grundläggande teori och några meditationer att göra själv hemma. Du kan också köpa kursmaterial i form av en CD och ett kurspaket som hjälper dig att träna mellan kurstillfällena. Kursen ger praktisk träning och grundförståelse i mindfulness. 

 


 

 

 


FOTO: Kristina Mårtensson

Kundaliniyoga is a method to become nothing,
so that everything can flow through you.
That's all it is.
Yogi Bhajan
 

 

Sadhana

"In sadhana the Sadhu lives.
In sadhana the nectar of God's Love
rains down .
In sadhana comes the blessings of Simran,
Awareness, and Divine Understanding.
In sadhana is the meditation of Raj Yoga.
In sadhana see God's glory.
In sadhana experience Infinity.
Sadhana is the daily meditation of the Sadhu.
Oh yogi! Become one with God!"
Yogi Bhajan