Infinity and me - yoga i övergången till vattumannens tidsålder start 16 januari

V
åren kommer att ge dig möjlighet att göra pass särskilt utvalda för att underlätta våra liv, nu när vi går över i Vattumannens tidsålder. Denna tidsålder kännetecknas bl a av att vi människor blir allt mer fokuserade på vad som försegår inuti oss själva, i våra hjärnor, våra tankar, intryck och känslor. Vi fokuserar på nätverkande, är ständigt uppkopplade, och information sköljer över oss från att vi vaknar till vi går till sängs. I en allt mer hektiskt och mentalt krävande vardag kopplar vi gärna bort våra kroppar och lyssnar inte på vad de säger. Vi kan bli stressade och egocentriska. Yogan kan ge oss både energi och stabilitet för att hitta vårt eget sätt att hantera vardagen. Vi kommer att arbeta med att grunda och balansera våra tre nedre chakjran, våra tio kroppar, men också nervsystemet och immunförsvaret.

Passen är som alltid dynamiska. Yoga är individuellt och yoga handlar om att lära känna dig själv. Det är du själv som sätter gränserna för vad du förmår. Det är också du själv som tänjer på gränserna och upptäcker att du förmår så mycket mer än ditt sinne säger att du kan... I yogan upptäcker de flesta att det ofta är mentala hinder som hindrar dig att nå din fulla potential - både fysiskt och psykiskt - vi kan och klarar så mycket mer än vi tror själva! Yoga är också individuellt eftersom du alltid utgår ifrån dig, din kropp och hur du mår och känner just nu. I passen är medvetenhet i nuet självklart integrerade och meditationen i slutet av varje pass, efter en längre vila, är själva pricken över i:et - här får vår hjärna och vårt medvetande vila och en chans att "starta om".

"When I call on my Infinity, I can come through anything. Then I shall never be handicapped. That is the rule of life. That is how we shall enter the Age of Aquarius." Yogi Bhajan


15 gånger. OBS! ingen yoga 27/2, 27/3, 17/4, 1/5.

Mer info får du direkt av mig, SMS:a mig om vill ha direktkontakt!
Torsdagar: Start 16/1.
Kostnad:  2100 kr för 15 gånger.

Gratis parkering finns vid Folkets Hus.
Anmälan: OBS. Anmälan är obligatorisk, senast 10/1.
Kostnad: 2100 kr, pensionärer, studerande, arbetslösa o mamma/pappalediga rabatt, betalar 1500 kr. Priser ink. moms 6 % 
Frågor och info: Mejla
till info@pranaflow.se eller SMSa till 073 530 5301 så ringer jag tillbaks   
Tag med:
  Ta med liggunderlag, en filt och fast kudde att sitta på. Bär sköna, mjuka kläder som inte klämmer åt eller stramar. Tag gärna en flaska vatten med dig, eftersom det är viktigt att dricka ordentligt efter passet.  

ANMÄLAN OCH BETALNING:
Obligatorisk anmälan innan start mejl till 
info@pranaflow.se, senast 10/1.
 Vill du prova på måste jag veta det minst 1 dag innan.
Betala kontant vid första tillfället eller via  plusgiro 15970-7 eller bankgiro 5589-1659. Ange ditt namn och yogakurs på betalningen. Vill du dela upp betalningen pratar du med mig om det.
 

Spirituality cannot be taught. It has to be caught, you have to get it from someone who's got it. That is why the inner connection with a spiritual teacher is so important. Life itself, is also a school for your spiritual development.

Chakrayoga för full balans och harmoni - en resa genom dina energicentra

Under höstens kurs gör specifika pass för varje av de sju chakrana vi har. Chakran är energicentra i våra kroppar som i balans ger oss balans, styrka och harmoni, både i sinnet och i vår kropp. Varje chakra på verkar oss fysiskt och psykiskt om det är i obalans med andra chakrana, eller om det är svagt eller så starkt att det tar över och skapar obalans. Dessa sju energicentra som styr många av kroppens funktioner och hormoner, förutom din psykiska balans. Vanligt här i Europa och i västvärlden är att vi är svaga, för starka och obalanserade på olika sätt i den nedre triangeln, i första till och med tredja chakrat. Eftersom dessa tre chakran påverkar grundläggande mänskliga behov och egenskaper samt i högsta grad påverkar vårt välmående, aktiverar, balanserar och stärker vi dessa chakran i de flesta yogapass vi gör. Under kursen får du göra lite ovanligare, och mycket specifika pass, som kan bidra till att balansera dina chakran. Ju längre uppmed chakrana vi kommer desto mer subtila chakran. Vi arbetar oss igenom alla sju chakran, från rotchakrat till och med kronchakrat. Vi kommer också under hela kursen arbeta med att stärka auran eller det elektromagnetiska fältet runt omkring oss. En stark aura är en gåva för ett sunt och harmoniskt liv.

  Att känna till och skapa balans i chakrana är ett viktigt steg på vägen till ökad medvetenhet. Genom yogapassen stärker vi och balanserar chakrana och auran. Detta öppnar upp möjligheter för kreativt skapande, en stark självkänsla, kontroll över ditt sinne och öppnar upp för flödet av vänlighet, medkänsla och kärlek gentemot allt och alla. Yogan stärker också din fysiska balans, bidrar till ökad kroppsmedvetenhet och medveten fokuserad andning för energi och fokus.

Varmt välkommen!

Start:  TORSDAG 24 januari, 11 ggr. Uppehåll 28/2, 14/3, 28/3.
Tid: kl 19-ca 20.40/ 21.00
Plats: 
Folkets Hus i Segersjö. Bellmanrummet - ingång på "baksidan" så du kliver ned i trappen och det är rummet direkt till höger. Se till att du kommer i tid, vi börjar kl 19.00.

 

 "Kundaliniyoga är en metod för dig
  att bli ingenting
  så att allting
  kan flöda genom dig.
  Det är allt."

Men of great knowledge actually found out about all these chakras - their workings, their petals, their sound, their infinity, their co-relationchip, their powers. They found out what chaktras were. And, they found that the life of a human is totally based on these chakras. They developed it into a whole science. This total science gave birth to kundalini yoga. That is how kundalini yoga was born.

 Yogi Bhajan

______________________________________

För anmälan och mer info:

e-post: info@pranaflow.se
tel:      073-530 5301  Kristina


______________________________________

 

 


Yogaövningen Sat Kriya räknas som ett helt yogapass.
Foto: Lennart Lundgren.

Prana is energy: the spirit of life in us and around us.

Praana comes through the air.

..there is nothing in the Universe but life, prana, and if the pranas is vibrant and arclines are complete, man has no problem.

The soul vibrates. The soul breathes. The prana comes as long as the soul is their.

All knowledge you need comes through the breath of life.

Yogi Bhajan

 


Öländska vildäpplen.
Foto: Kristina Mårtensson.