Ridning & Yoga

Ryttaryoga med core och meditation 
Kan kombineras med mindfulness på eftermiddagen!
Jag håller kurs på helger för grupper - ring mig!

Kursen syftar till ökad:
 -Balans
 -Kroppsmedvetenhet
 -Koncentration & lugn
 -Närvaro i nuet/ mindfulness

Vi fokuserar på andning, mindfulness (medveten närvaro i nuet), balans, styrka och kroppsmedvetenhet. Vi gör yogapass som är särskilt anpassade för ryttares behov - vi stärker och balanserar bl a kroppens kärna/core. I hela passet är medveten närvaro i nuet integrerat och vi arbetar fokuserat med vår andning för att utveckla vår andning så att andningen kan bli ett hjälpmedel när vi rider och i olika situationer i vardagen. Vi gör pass som stärker, öppnar upp och stretchar de delar av kroppen vi använder mycket när vi rider, så vi både blir starkare och smidigare. Vi tränar på mindfulness, och arbetar med andningen för ökat fokus och lugn. Du får konkreta tips och enkel yogisk träning speciellt anpassad för ryttare som vill utvecklas för ökad medvetenhet, fokus och närvaro i nuet. Du får också tips om hur du kan öka din energi eller hur du kan lugna dig, beroende på vad du och din häst behöver.
All yoga syftar ytterst till att hitta sig själv, att lära känna sig själv bättre, men på köpet blir du smidigare och starkare, både mentalt och fysiskt. Alla pass avslutas med en meditation, efter en längre vila. Meditationerna bygger på flertusenårig indisk tradition och genomförs på sitt ursprungliga sätt. Detta gäller även yogan.

Utifrån min egen erfarenhet påverkar vi ryttare hästen ofta omedvetet på många olika sätt, utan att vi kanske är medvetna om detta. Samtidigt påverkar hästen självklart oss, vår sits och hållning, mer eller mindre tydligt. Jag tycker själv att yoga och meditation har hjälp mig i min ridning och i samvaron med mina hästar. Målet med all ridning och umgänge med mina hästar är för mig att finna det där underbara momentet, då när allt stämmer och hästen och jag samspelar fullt ut i allt utan press eller tvång, när allt bara flyter - det är sann lycka!

På eftermiddagen kan du fördjupa dig i mindfulness, tekniken för medveten närvaro i nuet och högre grad av fokus och koncentration. Båda kurserna tillsammans kostar 650 kronor. Läs mer under mindfulness. 


Datum och tid:  Kontakta mig.
Plats: Lokal kan ordnas i Tumba eller om jag kommer till er.
Kostnad: Ring mig, beror på hur långt jag behöver åka och lokalkostnad också.

Kontakt:
Kristina
info@pranaflow.se
073 530 5301 

 

 

 

 
Mitt sto Frenja från Strömkärr och jag i galopp på en tävling.
Foto: T. Andersson Foto.